1-1- اولین مطالعات اکتشافی سیستماتیک در این منطقه مربوط به پروژۀ
اکتشافی کمربندکرمان در سالهای 1970 لغایت 1974 میلادی توسط سازمان زمین شناسی.
2-1-
کانسار مس تخت گنبد سیرجان دارای پروانه اکتشاف از سازمان صنایع و معادن
استان کرمان بوده که طی موافقت نامه اداره کل معدن و فلزات وقت
استان کرمان به شرکت مس تخت گنبد سیرجان واگذار گردید. شرکت مس تخت گنبد
سیرجان در 1378 تاسیس گردید.
شرکت مس تخت گنبد در سال 1381 موفق به دریافت پروانه اکتشاف گردید و در سال 1384 پروانه بهره برداری معدن تخت گنبد را اخذ نمود.
3-1 - این شرکت در سال 1388 به مدیریت فعلی ( جناب آقای مهندس افشین شیثی بهبهانی)منتقل وفعالیت های ذیل در محدوده انجام گردید:
انجام اکتشافات جدید چندگانه با دقت بیشتر و تا عمق 400 متر .
که منجر به افزایش ذخیره بخش مس اکسیده و مس سولفید گردید.
این شرکت پس از اتمام عملیات اکتشاف با بیش از 10000 متر گمانه زنی، نسبت به تجهیز معدن پس از اتمام مرحله اول اقدام نمود.
با فعالیت شبانه روزی پرسنل جوان و متعد و با تلاش فراوان ، تجهیز و بهره برداری از معدن از یک سو و احداث واحد تولید کنسانتره مس با ظرفیت ۴۰۰۰ تن در سال از سوی دیگر آغاز و در سال 1390 اولین محصول کارخانه کنسانتره مس اسفنجی با عیار 80 درصد تولید گردید.
این مجموعه با هدف توسعه تولید ، در سال 1392 اقدام به احداث کارخانه تولید مس کاتد به روش الکترو وینینگ و کارخانه ی تولید کنسانتره مس سولفیدی نمود.
این دو کارخانه در اواخر سال 1394 به بهره برداری با ظرفیت کامل رسیدند. مس کاتد در صنایع تبدیلی نظیر مفتول و تولید سیم و کابل و شینه و هزاران قطعه مرتبط با برق و الکترونیک کاربرد دارد و کنسانتره مس به عنوان محصول میانی بخش تولید شمش مس در کوره های ذوب مصرف می گردد.
اين طرح ،اهدافی اساسی بشرح ذيل را تعقيب خواهد نمود :
1 - توجه به سیاست و استراتژی اقتصاد آینده کشور در خصوص دور شدن از اقتصاد تک محصولی (نفت و گاز طبیعی) و صدور کالاهای دیگر با ارزش افزوده بیشتر که در این راستا صنعت مس بدلیل تأثیرگذاری زیاد بر روی توسعه صنعت ، می تواند نقش بسزایی در این زمینه ایفاء نماید. 2- ایجاد اشتغال بطور مستقیم و غیر مستقیم و زدودن محرومیت از شهر محروم بلورد و منطقه چهارگنبد و تخت گنبد ( از طریق توسعه صنایع جانبی و پائین دستی مس) 3- جلوگیری از خروج ذخایر ارزی و کمک به استقلال اقتصادی و رشد و بالندگی کشور در زمینه های مختلف صنعتی با توجه به استفاده از نیروهای متخصص داخلی و طراحی و ساخت و اجرای 100 درصدی تجهیزات و دستگاهها در داخل کشور 4- اهتمام به درک اصولی محیط زیست به عنوان یکی از ارکان و اجزاء مهم و حیاتی توسعه پایدار در برنامه ریزی های ملی و منطقه ای و حصول اطمینان از به حداقل رسانیدن مخاطرات زیست محیطی ناشی از فرآیندهای معدنکاری و کنترل مهندسی و علمی مقتضی آلاینده ها ی زیست محیطی محتمل و نهادینه کردن مفاهیم و ارزش مدیریت زیست محیطی